Hírek

Visszatér Debrecenbe a Rómeó és Júlia

A rendhagyó, jubileumi napokban rendhagyó előadással ünnepelte a Budapesti Operettszínház, hogy 10 éve játsszák nagy sikerrel Gérard Presgurvic musicaljét, a Rómeó és Júliát. A darabot az elmúlt évtizedben több vidéki városban, többek közt Debrecenben is előadták. Február 22-én, több mint 8 év után ismét látható lesz a Főnix Csarnokban.

Forrás:http://www.operett.hu/operett.php?pid=read&hId=975

"A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság" - véli a Gérard Presgurvic, a darab zeneszerzője és szövegírója, aki Budapesten járt. Az Operettszínházban azt is kiemelte, a darab sikerében a zene mellett fontos szerepet játszik, hogy Shakespeare színművét, Rómeó és Júlia történetét a világon mindenhol jól ismerik.

Az örökérvényű szerelmi történet hamarosan a debreceni Főnix Csarnokban elevenedik meg ismét. Az előadás iránt már nagy az érdeklődés, ami még január elején arra késztette a szervezőket, hogy újabb szektorokat nyissanak meg a Csarnokban, ahova a környező városokból és külföldről is várnak nézőket.

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a budapesti teátrum 2004 januárjában mutatta be a musical magyar nyelvű változatát Kerényi Miklós Gábor rendezésében. 2005-ben, Debrecenben is sikert aratott az előadás, akkor közel 15.000 néző tekintette meg a darabot.

A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, monumentális díszletek között, különleges jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, a Budapesti Operettszínház sztárjaival bemutatott előadásról, ami 10 év alatt, több mint ötszáz előadást ért meg Magyarországon, DVD felvétel is készült.

A Rómeó és Júlia 2014. február 22-én 15 órától és este 19.30 órától különleges hang- és fénytechnikával tér vissza Debrecenbe. A Főnix Csarnokban Vágó Bernadettet, illetve Vágó Zsuzsit láthatja majd Júlia szerepében a közönség, partnerük pedig az a Dolhai Attila lesz, aki tíz évvel ezelőtt, a darab bemutatóján elsőként játszotta Rómeót a magyar változatban.

2014. 02. 17.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!