Hírek

Váltson jegyet sikerelőadásainkra

Két bemutatóval, meglepetésekkel, visszatérő előadásokkal, vendég-sztárokkal, különleges bérlettel és reméljük jó idővel köszönti a Budapesti Operettszínház a tavaszt. Márciusi és áprilisi előadásainkra január 20-tól válthatók jegyek!

Az ünnepi időszak szenzációja volt Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye alapján készült Isten pénze musical bemutatója. Természetesen az előadás tavasszal is repertoáron marad, a társulat azonban már lázasan készül a Legendák évének következő bemutatójára. Eisemann Mihály és Szilágyi László örökzöld operettje, az Én és a kisöcsém március 13-tól látható a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán. A legendás mű évek óta vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának, most pedig beköltözik 1934-es ősbemutatójának helyszínére és Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre, operett- és musicalcsapattal, igazán különleges, sztárszereposztásban.

A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában, egy új műfajban bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül, Kabos Gyula egykori szerepébe, Zolestyák bőrébe pedig vendégként Jordán Tamás bújik majd. Mellettük Szendy Szilvi, Mészáros Árpád Zsolt, Homonnay Zsolt, Peller Anna, Csonka András, Peller Károly, Magócs Ottó, Faragó András, Földes Tamás, Jantyik Csaba, Janza Kata, Kapócs Zsóka, Szerényi László, Barkóczi Sándor, Benkóczy Zoltán és Oláh Tibor keveredik a fordulatos mesébe, átöltözések, titkos küldetések és szerepjátékok hálójába, Velence színpompás kulisszáiban, ami biztos garancia a sikerre. Ahogyan a darab is, a társasutazás zenével, mely prózai színészeket és musical nagyágyúinkat egyaránt játékra csábította. Az előadás rendezője Réthly Attila, aki az Amerikai komédia című szvingjátéka után, második alkalommal dolgozik a Budapesti Operettszínház társulatával.

Egy már jól ismert klasszikus költözik a Raktárszínházba a hónapban, mégpedig Huszka Jenő legendás operettje, a Mária főhadnagy, mely ezúttal az Operett Akadémia fiataljainak előadásában, Somogyi Szilárd rendezésében kerül egy különleges, kis térbe. A hónap más érdekességeket is tartogat. A férfiak ismét célkeresztbe kerülnek, és a krétakör is újra rajzolódik a Raktárszínházban. Márciusban visszatér a Nárcisz és Echo, valamint A váltságdíj című két kortárs kisopera Homonnay Zsolttal, Frankó Tündével, Dániel Gáborral, Molnár Ágnessel, Szécsi Mátéval és Kalocsai Zsuzsával a főszerepben.

Dubrovay László és Vidovszky László rövid, izgalmas, fordulatokkal, erotikával és humorral teli művei mellett egy másik zenei csemege is újra látható márciusban. Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter és Faragó András főszereplésével ismét műsoron Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című klasszikusa. Somogyi Szilárd rendező egykori vizsgadarabja nem nélkülözi a szellemességet, a helyzetkomikumot, politikai szatíra is egyben, megannyi lélektani drámával, az emberi létezés és gyarlóságaink alapvető kérdéseivel, mellyel kicsit különbözik az Operettszínház megszokott produkcióitól, csakúgy mint a kisoperák, mégis nagyon a közönségünkhöz szól.

A visszatérő és az új darabok mellett több vendég is érkezik előadásainkba. Hirtling István személyében új Torma Gedeont köszönt az Abigél musical. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes művésze március 7-én és 8-án lesz látható a szigorú iskolaigazgató szerepében.

Már csak márciusban vendégünk azonban Hien, aki óriási sikerrel debütált januárban a Miss Saigon főszerepében. Kim szerepével nem csak a fiatal énekesnő álma vált valóra, de igazi szenzációt hozott a Nagymező utcába, hiszen először a világon játssza vietnami lány a hetvenes évek Saigonjába kalauzoló legendás musical főszerepét. Hien már csak március 5-én és 6-án este vendégünk a darabban.

Az április is tartogat meglepetéseket a közönség számára. Éppen tíz éve, hogy Béres Attila rendezésében a Budapesti Operettszínház bemutatta Huszka Jenő Lili bárónő című hihetetlen történetét, kilenc színésszel és egy zenésszel, a Raktárszínházban. A darab azóta egyetlen egyszer sem került le a műsorról és évadról évadra óriási sikerrel fut. Dolhai Attila, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Lehoczky Zsuzsa, Kalocsai Zsuzsa, Szabó Dávid, Kerényi Miklós Máté, Kádár Szabolcs, Jantyik Csaba, Peller Károly és Szolnoki Tibor ma is estéről estére szórakoztatja a közönséget, örömjátékuknak köszönhetően pedig az előadás minden alkalommal más és más. A Lili bárónő "szituációjában" mindenki akar valakit - mindenki mást és mégis ugyanazt. Különösen így lesz ez a jubileumi estén, április 3-án. Igazán különleges estére számíthat a közönség, a meglepetés biztosan nem marad el. Ha tehetik, ünnepeljenek velünk.

A színház évad elején visszatért produkciója, Kálmán Imre A Bajadér című operettje, társulatunk előadásában Tel-Avivban látható februárban, az Izraeli Operaház meghívására. A darab azonban áprilisban újra a Budapesti Operettszínházban látható, méghozzá két alkalommal ismét Miklósa Erikával. Odette Darimonde szerepében 7-én és 9-én áll színpadra a milánói Scalát, a New York-i Metropolitant, Madrid, London, Párizs, Berlin zenés teátrumait megjárt világhírű énekesnő.

A hónap igazi különlegessége a Legendák évének utolsó előtti bemutatója, Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátéka, mely nem hétköznapi formában kerül majd színpadra, Kerényi Miklós Gábor KERO rendezésében és Lőrinczy Attila átdolgozásában. Csábítanak az ismerős dallamok, dübörögnek a vérpezsdítő koreográfiák, aranyos történet közepén a mai operett-játszás nagy egyéniségei együtt sok-sok fiatal ígéretes tehetséggel. És közben a produkció vallomás a színházcsinálás problémáiról, izgalmairól, gyötrelmeiről. Farkas Ferenc bizonyára örülne, hiszen termékeny művészként élt - számtalan filmhez, színpadi műhöz írt zenét - de mindig fontos volt számára a közönség jelen idejű érdeklődése és szeretete! Ugyanakkor benne egy olyan nagymestert tisztelhetünk, aki 2015-ben lenne 110 éves, ám még 90 évesen is volt bemutatója az Operaházban; miközben a XX. századi nagy komponistáink közül növendéke volt: Ligeti György, Kurtág György, Szokolay Sándor, Petrovics Emil, Vujicsics Tihamér. Fontos dologra készülünk! A Csínom Palkó alaptörténete, magával ragadó zenéje nagyon alkalmas arra,hogy egy ízig-vérig mai játékot formáljunk belőle,ami úgy magyar és történelmi, hogy egyszerre friss, lendületes, és mégis elgondolkoztató, miközben a jelen világ számos gondjával is foglalkozik. A Csínom Palkónak nem csak a története, de már a szereposztása is rendkívüli, hiszen Lehoczky Zsuzsa, Oszvald Marika és Kállay Bori, az operett műfajának igazi nagyasszonyai végre egy produkcióban láthatók majd. A főbb szerepekben pedig Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Lévai Enikő és Dancs Annamari bizonyít majd.

Január 20-tól kapható négy előadásra szóló bérletsorozatunk, mely a Koktél nevet kapta. Egy kortárs csemege, két egyfelvonásos kisopera A váltságdíj és a Nárcisz és Echo, valamint három új bemutatónk, az Én és a kisöcsém, a Csínom Palkó és a Fame című darabok várják a közönséget, köztük a legendák évének utolsó előadásával. A műfajilag sokszínű bérlet, azonban nem csak ettől különleges. Az évad záró előadása, vagyis a Fame után, a Koktél bérlet tulajdonosai vendégeink egy nyári üdítőre és koccintásra színészeinkkel. Zárja velünk és társulatunkkal az évadot!

Addig is azonban a már említett különlegességek, új darabok és visszatérő előadások mellett továbbra is látható márciusban és áprilisban a Mosoly országa, Viktória, A régi nyár és a Csókos asszony című operettek. Legnépszerűbb musicaljeink a Mozart!, a Szép nyári nap, a Jövőre, Veled, Itt!, és a Rómeó és Júlia. Gyerek és ifjúsági darabokból sem lesz hiány. Tavasszal is műsoron Tolcsvay László műfajteremtő rock-operettje, az Ördögölő Józsiás, a több éve tartó sikeres németországi turné után "hazalátogató" A Szépség és a Szörnyeteg című Disney musical, az Oszi boszi a repülő nagyanyó című meseshow a Musicalmesék és az Erdei kalamajka.

Forrás: operett.hu2015. 01. 20.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!