Hírek

ÜNNEPELT A RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Már 10. éve hódit Magyarországon a Rómeó és Júlia musical. Az évfordulót rendhagyó előadással és nagy bulival ünnepelték 2014. január 24.-én, a Budapesti Operettszínházban.

Forrás: http://vivalamusical.hu/hirek/unnepelt-a-romeo-es-julia

Mint már korábban beszámoltunk róla a jeles napon különleges előadással lepte meg a közönséget a musical csapata. A darab a legfrissebb szereposztással indult, de az este folyamán mindenki színpadra lépett, aki jelenleg szerepel a darabban, így fordulhatott elő, hogy az első felvonásban három Júlia és két Rómeó váltotta egymást, de a Mercutiók, Benvóliók, Dadák, Lőrinc barátok, Montague-nék, Capuletnék, és a Parisok sem voltak egyedül. Színre lépett: Jenes Kitti, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Veréb Tamás, Kocsis Dénes, Brasch Bence, Szabó Dávid, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Kalocsai Zsuzsa, Nádasi Veronika, Szomor György, Pálfalvi Attila. Kapócs Zsóka, Baranyai Annamária, Prescsák Zita, Füredi Nikolett, Kádár Szabolcs, Szerényi László, és Karányi Péter, valamint Csuha Lajos is.

Ritkaság Magyarországon, hogy egy darab 10 évet megérjen. A Rómeó és Júlia esetében pedig az is különleges, hogy sokan vannak, akik a születésétől a részesei voltak és még 10 év elteltével is töretlen lelkesedéssel játsszák a szerepeiket. Őket láthattuk a második felvonásban. Ott volt: Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Németh Attila, Janza Kata Csengeri Ottília, Földes Tamás, Homonnay Zsolt és Csuha Lajos. A közönség nagy örömére a jeles alkalomból kifolyólag egy estére visszatért régi szerepéhez Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán és Náray Erika is, mivel ők is szerves részét képezték az ősszereposztásnak.

Az előadás végén Kerényi Miklós Gábor a darab összes szereplőjét és közreműködőjét a színpadra szólította. Csuha Lajost - aki kettő kivételével az összes előadásban ott volt, mint Capulet - és a hangosítókat - akik minden előadáson ügyeltek a megfelelő hangminőségre – külön oklevéllel is jutalmazta.

Végül pedig - ahogy szülinapokon szokás - begördült a hatalmas torta is. Az estét a résztvevők egy nagy bulival zárták.

Forrás: http://vivalamusical.hu/hirek/unnepelt-a-romeo-es-julia2014. 01. 31.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!