Hírek

Új Kalmár tanár úr…Szerényi Lászlónak nagy vágya teljesült, amikor megkapta Kalmár tanár úr szerepét a Szabó Magda Abigél című regénye alapján készült musicalben…

Két és fél éve játssza Kocsák Tibor-Miklós Tibor-Somogyi Szilárd musicaljét a Budapesti Operettszínház a Tháliában, méghozzá gyakorlatilag változatlan szereposztásban. Nemrégiben azonban egy új Kalmár tanár úr lett a lányok kedvence Szerényi László személyében, akinek már a premier alatt eszébe jutott, nagyszerű lehet az Abigélben szerepelni...

"Nagyon tetszik a mű, hiszen egy klasszikus történetből írt igazi magyar musical. Egy kedves történet, melyben Kocsák Tibor csodálatos zenéje mellett Somogyi Szilárd rendezése is remek. Fantasztikus dolognak tartom, hogy szerepelhetek benne, ezzel egy álmom teljesült… Hisz' például a kor, amiben játszódik nagyon közel áll hozzám, a sok történelmi vihar ellenére szerettem volna akkoriban élni, mert az embereknek még volt tartásuk, ami az alaptermészetükből fakadt. Egyszerűen ilyen volt a kor morálja. Számomra ma is igen fontos dolog a tisztelet, az udvariasság és az őszinteség. Ezekkel a dolgokkal kapcsolatban igen konzervatív gondolkodású vagyok..."  - mesélte Szerényi László.

A fiatal színész nem tagadja, kihívást jelent számára a szerep. "Kalmár egy kemény, szigorú tanár, akinek fontos a rend, fontosak az értékek, és ezek alapján éli az életét. Nemzeti gondolkodású ember, aki az eszmékben hisz és hű az elveihez. A lányokkal pedig úgy kell szigorúnak lennie, hogy nem emeli föl a hangját, hanem már puszta megjelenése is ezt sugározza. Meg kell találnom az ellentmondás nem tűrő, kemény határozottság és a durvaság határát. Abból a szempontból viszont nevezhetjük egyfajta jutalomjátéknak is, hogy ő a lányok kedvence a darabban. Ilyen környezetben szinte megfiatalodik az ember..."

Természetesen megkönnyítette a helyzetét, hogy a csapat minden segítséget megadott neki a próbafolyamat során. "Nagyon kedvesek voltak velem a kollégák, szereplők és alkotók egyaránt. Persze az sem utolsó szempont, hogy édesanyám tanárnő, ráadásul a kedves, de szigorú fajtából. No meg az, hogy az egyik diplomám tanári, így korábban sikerült kicsit belekóstolnom a pedagógus pálya rejtelmeibe."

Nagyon várta tehát a beállást Szerényi László: "Az első előadás előtti izgalom jótékony hatással volt rám, majd átalakult, és új energiákat szabadított fel bennem, amelyeket végül a karakter hasznára tudtam fordítani." Arról pedig, hogy hogy sikerült a beállás, Szerényi László a következőket mondta: "Érzem, még van hova fejlődnöm, érnie kell a dolognak, de a visszajelzések alapján jól sikerült az előadás, úgy hiszem, mindenki őszintén gratulált."
2010. 11. 22.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!