Hírek

Pesti Broadway 2009Szokásunkhoz híven két napig okkupáljuk a Pesti Broadway-t! A Budapesti Operettszínház 2009. szeptember 18-19-én tartja Évadnyitó Broadway Fesztiválját - rengeteg meglepetéssel.

 
Délutánonként sztárok lepik el a Nagymező utcát: hallható operett, musical, popzene, lesz rengeteg meglepetés, ízelítőt adunk a 2009/2010-es évad premierjeiből, A doktor úrból, a Rebecca - A Manderley-ház asszonya című musicalből, valamint Leo Fall Madame Pompadour című operettjéből. Bemutatkoznak akadémistáink, a Pesti Broadway Stúdió növendékei, saját műsorral lép fel a Musical Együttes, szólistáink pedig meglepő és különleges párosításban és szituációkban tűnnek fel a színpadon. Megválasztjuk a Pesti Broadway szépét, elmondhatja, leírhatja, sőt, lufikon az égbe is eresztheti vágyait, miközben a vágyról szóló dalokat hallgathat. A kétnapos programot egy karaoke show zárja, melyen a nézők sztárjainkkal énekelhetik kedvenc dalukat.

 

Szeptember 18-án délután négykor kezdődik a program - legsikeresebb produkcióinkból vetítünk részleteket. Majd az Operett Akadémia egykori és jelenlegi növendékei énekelnek legutóbbi vizsgaelőadásaikból, A mosoly országából és a Viktóriából. Öt órakor a színház nagysikerű júliusi premierjéből, a Szép nyári napból hangzanak fel részletek. A Neoton musical legismertebb dalait Csepregi Éva, Náray Erika, Peller Anna, Sz. Nagy Ildikó, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Csonka András, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid és Szerényi László adja elő.

 

Broadway Fesztiválunkat háromnegyed hatkor Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, Verók István, Terézváros polgármestere, valamint Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház direktora nyitja meg. S mi más is követhetné őket a színpadon, mint egy igazi hungarikum, pontosabban annak jeles képviselői. 2010-ben emlékezünk meg a magyar operett megteremtője, Huszka Jenő halálának 50. évfordulójáról, illetve ekkor mutatja be a Budapesti Operettszínház a Thália Színházzal közösen a slágerszerző Zerkovitz Béla dalaival Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékát. A kettős eseményt megelőlegezendő, részletek hangzanak fel a Lili bárónő, a Mária főhadnagy, a Csókos asszony és A doktor úr című művekből Kalocsai Zsuzsa, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Lukács Anita, Mednyánszky Ági, Oszvald Marika, Peller Anna, Szendy Szilvi, Csonka András, Dolhai Attila, Faragó András, Földes Tamás, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Peller Károly, Vadász Dániel és Vadász Zsolt, valamint a Budapesti Operettszínház ének- és balettkara előadásában, zongorán Tóth Éva kísér.


A pénteki napot pedig egy igazi fesztivál-produkció zárja. Hét órától új szerepben láthatók sztárjaink: sikerdalokat hallhat a közönség, ám nem a megszokott előadóktól. Meglepő és különleges párosítások, rendkívüli, csak itt látható produkciók következnek Baranyai Annamária, Bódi Barbara, Geszthy Veronika, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Dániel Gábor, Faragó András, Homonnay Zsolt, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly, Szabó Dávid, Szerényi László és Vadász Zsolt felléptével.

 

19-én, szombaton már délelőtt elkezdődik a program, méghozzá egy gyerekelőadással. A Thália Színház produkciójában, a Nagymező utca túloldalán Rió felé veszi az irányt a Brass in The Five és a pantomimes Méhes Csaba. Majd déltől ismét legsikeresebb produkcióinkat ismerhetik meg a szabadtéri színpadunk mögött felállított kivetítőn. Fél kettőkor megint a legfiatalabbakat célozza meg a Lakner Bácsi Gyermekszínházának előadása Babakalamajka címmel.

 

Fél háromtól a Budapesti Operettszínház különböző "szekciói" lépnek fel: a zenekar tagjaiból alakult Broadway Bigband ad műsort először, Kerényi Miklós Máté is énekel velük, majd részletek következnek Várkonyi Mátyás Dorian Gray és Kocsák Tibor Anna Karenina musicaljeiből a Pesti Broadway növendékeinek előadásában. Négy órától a Musical Együttesé a terep: Free Backstage című programjukban Broadway-slágerekkel és mai sikerdalokkal fokozzák a hangulatot. Illetve latinos hangulatba is hozzák a közönséget, előkészítve a terepet Papadimitriu Athinának, aki lemezéről énekel Siménfalvy Ágota és a gitáros Kutik Rezső kíséretében.

 

Negyed hattól a 2009/2010-es évad egyik leginkább várt előadásából hangzanak fel részletek. A Lévay-Kunze szerzőpáros több sikerdarabja, a Mozart! és az Elisabeth is évek óta látható az Operettben, s márciusban egy másik legenda kel új életre általuk. A Rebecca - a Manderley-ház asszonya című musicalből, melyet a teátrum a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen mutat be, énekel Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Náray Erika, Polyák Lilla, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsi, Bálint Ádám, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt és Szabó P. Szilveszter.


Este hattól megfogalmazhatja, leírhatja, sőt, lufikon az égbe is eresztheti vágyait, miközben a vágyról szóló dalokat szólaltat meg Janza Kata, Geszthy Veronika, Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi, Bereczki Zoltán, Homonnay Zsolt és Mészáros Árpád Zsolt, zongorán kísér: Lejtényi Ágnes. Őket az Operett királynői: a Csárdáskirálynő, A Bajadér, valamint Madame Pompadour váltja a színpadon. Az apropó, hogy e művekből részleteket ad elő Fischl Mónika, Geszthy Veronika, Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Csere László, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Vadász Dániel, az, hogy 2010 áprilisában kerül színre Leo Fall műve a Szentpétervári Zenés Komédia Színházzal koprodukcióban.


A 2009-es Broadway Fesztivált igazi bulival, már-már utcabállal zárjuk. Fél nyolctól a hatalmas sikerű Musical Duett albumokról énekel Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, majd karaoke-show és szépségverseny következik. Bárki színpadunkra léphet, hogy kedvenc sztárjával mutasson be egy dalt, partner lesz ebben Bereczki Zoltán, Janza Kata, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra és Vágó Zsuzsi. Illetve, megválasztjuk a Pesti Broadway Szépét is, hogy ki lesz az, arról Bereczki Zoltán, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt és Szerényi László dönt. Akár énekelni, akár nyerni szeretne szépségversenyünkön, melynek díja belépőjegy a Budapesti Operettszínház valamelyik sikerprodukciójára, jelentkezni kell 2009. szeptember 17., csütörtök 11 óráig a broadway@operett.hu e-mail címen. Kérjük megjelölni, melyik dalt, s kivel mutatná be, illetve a hölgyektől, akik a Pesti Broadway Szépe címre pályáznak, fotót várunk. Minden szerencsést, aki színpadra léphet, külön értesítünk.

 

 

Forrás: http://www.operett.hu2009. 09. 28.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!