Hírek

KIHIRDETTÉK AZ ELFÚJTA A SZÉL SZEREPOSZTÁSÁT2013. március 12. -én délután tartott sajtótájékoztató keretében hirdették ki az idén nyáron a szegedi Dóm téren bemutatásra kerülő Elfújta a szél című musical szereposztását.

A darab a Rómeó és Júlia szerzője, Gerard Presgurvic legújabb musicalje, amely Margaret Mitchell regénye alapján készült. A regényt és az abból készült filmet minden idők legsikeresebb mozijának és legnépszerűbb irodalmi alkotásának kiáltották ki. Scarlett O'Hara története a szerelmi szál mellett élénk képet fest az amerikai polgárháborúról, valamint észak és dél harcáról is.
A musicalt – melyet először 2003-ban mutattak be Párizsban, nagy sikerrel – a Budapesti Operettszínház állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon, és július 26-án, 27-én, augusztus 2-án és 3-án láthatja a közönség.
A darab szereplőválogatására több százan jelentkeztek; az Operettszínház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor és a darab rendezője, Somogyi Szilárd több fordulós válogatás alapján választották ki a szereplőket.

A szereposztás egyik különlegessége, hogy három színészgeneráció együtt szerepelhet a színpadon. A régi ismert nevek mellett, mint Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, az új generáció, Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, és a legfiatalabb - Brasch Bence, Veréb Tamás -  is képviselteti magát.

A darab szövegét Kerényi Miklós Gábor és Somogyi Szilárd fordítja magyarra. A koreográfus Duda Éva, a jelmeztervező Velich Rita lesz.


Szereposztás:

Scarlett O’Hara: Vágó Zsuzsi/Gubik Petra

Rhett Butler: Szabó P. Szilveszter/Szerényi László (cover)

Belle Watling: Janza Kata/Prescsák Zita (cover)

Gérald O’Hara: Szomor György/Pálfalvy Attila (cover)

Mélanie Hamilton: Bíró Eszter/Simon Panna (cover)

Mammy: Nádasi Veronika/Fejes Szandra (cover)

Ashley Wilkes: Veréb Tamás/Karányi Péter (cover)

Stuart Tarleton: Kerényi M. Máté/Kocsis Dénes (cover)

Pitty Pat néni: Csengeri Ottilia

John Wilkes: Petridisz Hrisztosz

Adószedő: Szerényi László

Dr. Made: Pálfalvy Attila

Frank Kennedy: Brasch Bence

Brant Tarleton: Gömöri András Máté

Charles Hamilton: Pirgel Dávid

Prissy: Czigány Judit


Forrás: http://vivalamusical.hu/hirek/kihirdettek-az-elfujta-a-szel-szereposztasat2013. 12. 02.
Copyright ©2009 - Szerényi László
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!